Штипка
Забавен портал...
Прелистување категорија

Забава

ВИЦ: Трпана на психијатар

Трпана отишла на психијатар: – Премногу љубовен бес има во тебе Трпано, напиши писмо до тој што те нервира, искажи се и после запали го. – Ок. А со…

ВИЦ: Шеик на студии во Белград

Синот на некој арапски шеик студирал во Белград. По еден месец му пишува писмо на неговите: - Србија е многу убава, луѓето се многу љубезни и многу…

ВИЦ: Пушиш?

Пушиш? -Да -Колку дневно? -Три кутии! -Колку пари е една? -80 денари -И колку години пушиш? -15 години. -Значи една чини 80 денари, а ти пушиш…

ВИЦ: Плавуша во библиотека

Отишла плавуша да врати книга во библиотека, па вели: - Знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. Нема никакво дејствие, а и ликови има едно чудо,…

ВИЦ: Ало, Трпе каде си?

Трпана му се јавува на телефон на Трпе и му се дере:​ - Каде си ти идиоте?! - Драга, ти текнува ли на онаа златарата каде ти се заљуби во едно ланче…

ВИЦ: Ловење „риби“

Седи Мујо со цигла на главата и лови риби. Поминува Фата и го прашува: - Што ти значи таа цигла на главата? - Зиини да ти кажам. - Кажи бе Мујо! -…

ВИЦ: Играчка

Учителката на час го прашува мали Ѓокица: - Ајде кажи ми една реченица со зборот "играчка"? - Многу сакам тато и мама кога ќе ми купат киндер јајце.…

ВИЦ: Погрешен влез

Носат Мујо и Хасо дел од петосед на 10 спрат во зградабез лифт. Мујо му вели на Хасо: - Хасо имам една лоша и една добра вест, која ја сакаш прво?…