Штипка
Забавен портал...

Народно верување – еве што значи кога ќе ви дојде мачка на врата!

Доаѓањето на животните во вашиот дом, веруваат многу култури и народи, не е случајно. Што значи кога на вратата ќе се појави мачка?

Сè се случува со причина, па ако мачка ви дојде на врата, не ја бркајте од дома.

мачка

Ако во вашиот двор се појави непозната мачка, таа има одредено значење. Според индиското верување, наскоро во таа куќа ќе има веселба или свадба.

Исто така, се верува дека мачката што ја посвојувате го штити семејството од негативни влијанија. Ако на вашиот праг се појави мачка со мали мачиња, тоа значи дека финансиите во вашето семејство ќе се подобрат.

Исто така, постои популарно верување дека црната мачка носи несреќа, но тоа не е точно.

Црната мачка носи среќа и мир таму каде што се појавува.

Белата мачка носи финансиски напредок, а жолта односно портокалова мачка укажува на деловен успех.

Поради овие причини, никогаш не бркајте мачка ако ви дојде на врата, галете ја и нахранете ја и ќе ја привлечете позитивната енергија што ја носат мачките.

Коментари
Loading...